Domaine de la Velle, Camping, Gites, Chambres

we zitten eigenlijk in de middle of nowhere en toch....

er is hier zo veel te beleven.

Elke dag is er wel ergens een markt, s'avonds heb je de marché gourmands. dat zijn markten waar je heen gaat met een mandje met je eigen servies en bestek, je kan zelfs een fles wijn meenemen ( Engelsen en Fransen maken er soms echt een mooi plaatje van met tafelkleedje, bloemetjes en kaarsjes toe) er is vaak live muziek en overall staan eettentjes. je kan dan met je eigen bord overal waar je wat lekkers ziet, wat lekkers gaan halen. een echte beleving, dat moet je een keer gedaan hebben.

geen nood, breng je geen eigen servies mee, tegenwoordig kun je bij de standjes zelf wegwerpservies krijgen.

overal in de buurt worden er vaak kleine circustentjes of poppenkastenshows opgezet en veel live muziek

kunsttentoonstelling, vide greniers (chique rommelmarkten) brocantes, etc etc

 

 In Cazals, het stadje dat op 3 km afstand ligt, vindt u o.a. twee boulangeries, een supermarkt, 2 slagers, een bank met geldautomaat, een postkantoor en twee gezellige restaurants. Op zondag is er de weekmarkt met heerlijke producten uit de streek. Op het marktplein kunt u in de schaduw van de bomen genieten van een drankje of een hapje. 

Bij Cazals is een meer van 2,7 ha(een plan d'eau), waar u kunt zwemmen en vissen. De bloemenmarkt in mei is ook een aanrader.

Daarnaast zijn er ook leuke plaatsjes van de Midi te bezoeken, zoals Gourdon (23 km), Villefranche du Périgord (16 km) met mooie pleinen, smalle straatjes en gezellige restaurantjes. Rocamadour (prachtig en historisch), saint cirque de la popi (fenomenaal mooi), Sarlat le Canade ( heel gezellig winkelen in de oude straatjes) Catus (schaduwrijke plan d' eua) Domme ( oude vestingdorpje met nog steeds de oude stadsmuren en poortje, ook grotten aanwezig)

Chateau Bonaguil

Cateau Castelnaud

 

 

Villefranche du Perigord

Cazals

links: Villefranche du Périgord , een mooi bastideplaatsje in de Dordogne; onder de bloemenmarkt in Cazals

 

38 km ten zuidoosten van Domaine de la Velle vindt u de prachtige stad Cahors. Liefhebbers van het verleden kunnen hier hun hart ophalen. U kunt hier heerlijk winkelen in het voetgangersgebied met zijn pittoreske straatjes en genieten van de culinaire kwaliteiten van de Franse en internationale keuken.

In de Dordogne met al zijn toeristische mogelijkheden bent u binnen een half uur met de auto. De bekende plaatsen Sarlat (40 km),Domme (30 km) en Rocamadour (50 km) zijn ook zeker een bezoek waard.

 

Sarlat, een gezellig stad met leuke winkeltjes en restaurantjes.

 


 

 

Domme, een prachtig vestingstadje 

 


Grotten:

Voor de gasten die een ontdekkingsreis willen maken naar het binnenste der aarde, zijn er verschillende grotten in de omgeving:

De Grottes de Cougnac:

zijn twee prehistorische grotten enkele kilometers van Gourdon. De heuvel waarin de grotten liggen, is vrij toegankelijk. De grotten zelf zijn alleen toegankelijk onder leiding van een gids. De eerste grot is een droge grot, waarin verschillende bijzondere stalagtiet- en stalagmietformaties te vinden zijn. De interessantste grot is echter grot twee. In deze grot zijn een vijftigtal prehistorische rotstekeningen te vinden van onder andere oerossen, een paard, een bizon en een aantal abstracte figuren. Wat de grot van Cougnac bijzonder maakt, is dat het één van slechts drie grotten in Zuidwest-Frankrijk is, waarin een afbeelding van een mens te zien is. De tekeningen in de grot van Cougnac zijn gemaakt door de Cro-Magnonmens die in dit deel van Frankrijk leefde. Cougnac valt hiermee in dezelfde categorie als de tekeningen in de grotten van Lascaux en Pech Merle.

wil je meer uitdaging? ga dan naar Gouffre de Padirac met zijn enorme grotten en maak ondergronds een heuze boottocht in de grotten, dit zul je niet snel vergeten

 

 

 

 

Cahors

Rocamadour

 

kanovaren met heel het gezin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domaine de la Velle  |  info@luiereninfrankrijk.nl